"Vorbește Corect!" este o platformă complexă de logopedie adresată profesioniștilor logopezi și clienților lor.

Clienții aleg cu usurință un logoped, urmăresc online starea terapiei și au acces la exerciții potrivite.

Logopezii sunt promovați, au la dispoziție aplicația de management de clienți și agenda logopedului și au acces la exerciții logopedice.

Află cum funcționează »

Înscrie-te acum și beneficiezi de cont PREMIUM gratuit 4 luni și promovare gratuită în această perioadă!

Ești logoped?

Fă-ți cont! E gratis!

Vei putea recomanda exerciții online personalizate clienților tăi. Iar clienții vor putea urmări permanent progresul făcut pe parcursul demersului logopedic. Lucrezi mai ușor și ai control mai mare asupra procesului de învățare.

Pogopezii premium sunt promovati pe motoarele de cautare si au acces la jocuri logopedice pe tableta - deliciul copiilor!

Esti client?

Recomandă-ne logopedului tau!

Poti recomanda logopedului tau să lucrați împreună pe această platformă.

Afli in timp real progresele facute, ai dificultățile de vorbire explicate detaliat, exerciții diverse cu imagini si marionete si jocuri pe tableta.

E distractiv! O să-ți placă!

Cum contribui?

Crează exerciții noi!

Ai o idee de exercitiu util la logopedie? Imparte cu ceilalti logopezi! Vei avea acces si tu la exercitiile celorlalti. În felul asta vom avea împreună o grămadă de exerciții de logopedie!

Sedintele de logopedie vor fi pline de continut si placute atat copiilor cat si clientilor adulti.

Cum s-a nascut vorbestecorect.ro?

Sunt Rareș Tohănean, inginer IT, dezvoltatorul acestui site.
vorbestecorect.ro este o platformă evoluată în jurul nevoii clienților de a fi informați corect și rapid cu privire la terapia logopedică. Am început prima versiune pentru vorbestecorect.ro în 2010 la cererea soției mele, Cristina, psiholog, psihoterapeut și logoped.

În acel moment am observat că părinții copiilor care veneau la logopedie erau interesați de feedback după fiecare ședință de terapie logopedică. Acest feedback îl trimitea Cristina în forma unor informări în format electronic (email) și uneori tipărite.

Înțelegând importanța repetiției și exercițiului în afara orelor de terapie (adică acasă), trimitea părinților și câteva exerciții potrivite, pentru a lucra acasă cu copii lor.

Pentru a face mai usoară această muncă auxiliară (compus email, tipărit fișe de lucru, tipărit feedback etc.), am realizat o primă versiune a acestui site destinată exclusiv clienților Cristinei (majoritatea locuiesc în Sectorul 6 - București acolo unde există și acum cabinetul de psihologie și logopedie "CIP Cristina Tohănean")

Am pus pe site toate exercițiile pe care le aveam și am mai compus și altele, noi. Apoi am făcut în asa fel încât fiecare client să primească un cod secret pentru a accesa exercițiile recomandate de logoped în cel mai simplu mod, fără să fie nevoie de un cont. Nu mi s-a părut util să dau acces părinților la toate exercițiile pe care le aveam, i-aș fi pus într-o situație dificilă să aleagă ceea ce este potrivit în timpul scurt pe care îl au la dispoziție. E mai greu să le dau doar ceea ce este nevoie însâ e mai ușor pentru client în acest fel.

Apoi am aflat de la părinți că doreau să știe tot timpul care este progresul ședințelor de logopedie. Am înțeles că este normal, parintele plătește și dorește, în afară de terapia propriuzisă, să știe în fiecare moment că investiția lui este utilă pentru copil, că se întamplă ceva, un progres cât de mic la fiecare întâlnire.

În acest fel a apărut, ca o evoluție normală, standardizarea evaluării logopedice și implementarea ei într-un sistem informatic. Am discutat cu mai mulți logopezi cu ani de experiență, am testat apoi sistemul pe zeci de clienți și am învățat din mers. Versiunea curentă este varianta cizelată prin sute de modificări și discuții, cu logopezi, psihologi și cu părinți.

Am încercat, și cred că am reușit, să rezolvăm dihotomia între profesionalismul și cantitatea de detalii tehnice de care un logoped are nevoie în evaluarea logopedică informatizată pe de o parte, și explicațiile simple și intuitive de care parintele are nevoie atunci când citește evaluarea pe site. Toată această transformare (din evaluarea detaliată cu caracter profesional, la comunicarea simplă către părinți) se face automat într-un sistem-expert implementat în limbaj informatic.

La sfârsitul anului 2014 am observat că începe să se dezvolte o anumită rutină în utilizarea acestui program-expert. Cei nouă logopezi specialiști care îl foloseau nici nu și-ar mai fi imaginat cum ar fi să înregistreze evaluarea și evoluția copilului în carnețel iar clienții erau deja obisnuiți cu codurile de intrare pe site, cu raportul de evaluare logopedică și de progres și cu exercițiile care deveneau din ce in ce mai atractive pentru copii (filmulete cu marionete, jocuri etc...)

A fost momentul în care n-am dat seama că aplicația poate fi folosită de orice logoped din țară iar la exerciții ar putea să contribuie oricine și astfel sa avem o comunitate și în loc de zeci de exerciții cât am reușit să realizam noi, să avem toti sute sau chiar mii - gratis!

Am hotărat să facem site-ul public, am refacut design-ul, am adăugat Dictionarul Logopedic - o unealtă indispensabilă pentru cei care vor să realizeze exerciții de logopedie și am generalizat managementul de clienți.

Vrăjitorul web - un concept inovator, s-a născut în momentul în care am observat că logopezii căutau pe net, povești, poezii, ghicitori etc. pe care să le folosească în ședințele de logopedie. Acest căutat este laborios pentru că pe langă faptul că resursa literară trebuie să fie potrivită pentru vârsta copilului, trebuie să conțină exact sunetele de care este nevoie la terapie. În acest caz google.com nu este de prea mare ajutor. Cu ajutorul "Vrăjitorului web" logopezii pot acum să împartă cu colegii lor paginile valoroase pe care le găsesc pe Internet, iar vrajitorul web îi ajută să vadă dintr-o privire dacă un fragment literar conține sau nu sunetele căutate. Vă recomand să-l vedeți aici e foarte simplu de utilizat!

Cu fiecare client nou la logopedie, ne perfecționăm și ne străduim să întegrăm preferințele lui astfel încât platforma vorbestecorect.ro să-i servească exact informațiile de care are nevoie și, un element foarte importat, părinții împreună cu copilul să intre cu placere pe site în secțiunea de exerciții recomandate, pentru a se juca căpătând pe neștiute deprinderea de a vorbi corect!


Vă urez spor la logopedie!

ing. dipl. Rareș Tohănean

Aștept cu interes observațiile dvs. cu privire la funcționalitățile și conținutul site-ului precum și experiența specifică de logoped pe adresa de email din pagina de contact.


Servicii oferite:

Serviciu Gratis
PREMIUM
(de la 6.58 ron/lună)
Evaluare logopedica asistata
Literatura pentru logopedie
Jetoane logopedice
Fise de colorat logopedice
Exercitii logopedice
Materiale promotionale X
Promovare online X
Dictionar logopedic X
Jocuri online X
Vrajitor web X
Vreau cont premium!